Žena napravila bum na mrežama: Pokazala kako konzervira meso bez frižidera
Recepti za brza i laka gotova jela spremljena kod kuće su uvek dobrodošli, a ovaj jednostavan vodič za konzerviranje mesa sa povrćem je savršen predlog za gotovo jelo koje možete da ostavite konzervirano i do godinu dana. Ovakva priprema mesa podiže zimnicu na potpuno novi nivo.
Metoda sirovog pakovanja je laka za praćenje i jednostavno možete dodati meso u supe, variva, tepsije ili jesti direktno iz tegle. Korisnica "YouTube" mreže napravila je pravi bum kada je otkrila način na koji je konzervirala meso u, kako navodi, "vreme rata" i iznenadila praktičnošću ove metode ostavljanja mesa za zimnicu bez zamrzivača.
Pre nego što se bacite na recept, za pripremu su vam potrebne i tri sterilisane tegle sa poklopcima, kao i šerpa sa poklopcem i jedna krpa.
Sastojci:
- 1,5 kilogram svinjske plećke
- 3 glavice crnog luka
- 2 veće šargarepe
- 2 kašičice soli
- biber po ukusu
- 1 kašičica suvog začina od povrća
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica slatke crevene paprike
- grašak ili drugo povrće (opciono) prema želji
- 3 čena belog luka
- 3 kašičice sirćeta od 9 odsto
Priprema:
Svinjsku plećku isecite na manje komade. Isečeno meso prebacite u činiju.
Potom isecite tri glavice crnog luka na tanka rebarca. Iseckan luk prebacite u posebnu činijicu.
Sada na kolutove isecite dve veće šargarepe. Prebacite i šargarepu u posebnu činijicu i nastavite dalje po receptu.
Prvo začinite meso, tako što ćete dodati dve kašičice soli, biber po ukusu, jednu kašičicu suvog začina i kašičicu crvene slatke paprike, i za kraj beli luk u granulama, jednu kašičicu. Meso i začine promešajte i sjedinite.
Izvadite pripremljene tegle koje ste predhodno sterilizovali u rerni na 100 stepeni, 30 minuta. Napunite sve tri tegle mesom, jedan red dole po dnu, potom poređajte seckani luk preko mesa, a zatim ponovo red mesa i sve dobro pritisnite.
Odozgo možete da stavite povrće po izboru, u videu je prikazan grašak, i to u količini koju želite. Preko povrća dodajte kolutove šargarepe i na kraju poređajte ostatak mesa.
U svaku teglu stavite po jedan čen belog luka i u svaku teglu sipajte po jednu kašičicu sirćeta. Pre zatvaranja dobro obrišite vrh tegle, da poklopci mogu lepo da nalegnu. Čvrsto stegnite i zatvorite tegle sa čistim i novim poklopcem.
U veću šerpu na dno stavite krpu i poređajte tegle. Nalijte vodom šerpu do visine poklopca od tegle. Poklopite šerpu i stavite je na šporet i kuvajte tri sata na nižoj temperaturi.
Nakon tri sata izvadite tegle iz šerpe, ostavite ih da se postepeno ohlade i smestite na tamno i sveže mesto gde mogu da ostanu uskladištene do 12 meseci.
Video: Alternetiva za meso: Evo kako napraviti vegansku piletinu
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
To
Se kod nas zove presolac,jeo i pre 30 godina.....VRH NISTA SLADJE
Podelite komentar
Radoslav Milutinov
Moja pokojna baka bi pečeno meso poređala u zemljane ćupove i zalila istopljenom mašću, pa u špaiz (ostavu), na police, na tamno i suvo (provetreno). Ne znam koliko može dugo da se održi, ali sigurno duže od sirovog mesa u tegli. Ovo može biti savet za meso iz zamrzivača ako ostane bez struje.
Podelite komentar
j
Dobro je znati.🤷♀️
Podelite komentar