Žena napravila bum na mrežama: Pokazala kako konzervira meso bez frižidera

Komentari

  • Karlota

    29. oktobar 2022. | 01:34

    Uf jest' joj bum. Nismo svi tako svileni. Moje babe baba kad ode leti rodbini u Liku uvek je po povratku pricala kako tamo neke tetke drze u teglama u masti komade pecenog mesa koje je jako ukusno.

    Podelite komentar

  • boky

    28. oktobar 2022. | 15:07

    koja budalastina kuvajte na nizoj temperaturi. pa kuvati mozes na temperaturi od 100 stepeni. kakva je to niza temperatura,

    Podelite komentar

  • Radoslav Milutinov

    27. oktobar 2022. | 11:49

    Moja pokojna baka bi pečeno meso poređala u zemljane ćupove i zalila istopljenom mašću, pa u špaiz (ostavu), na police, na tamno i suvo (provetreno). Ne znam koliko može dugo da se održi, ali sigurno duže od sirovog mesa u tegli. Ovo može biti savet za meso iz zamrzivača ako ostane bez struje.

    Podelite komentar

  • Jelena CH

    26. oktobar 2022. | 15:13

    Odavno poznajem ovaj nacin konzerviranja,naucila sam ga od francuza u Gaskonu👌Oni tako ostavljaju uglavnom piletinu !

    Podelite komentar

  • j

    26. oktobar 2022. | 13:52

    Dobro je znati.🤷‍♀️

    Podelite komentar

  • To

    26. oktobar 2022. | 13:42

    Se kod nas zove presolac,jeo i pre 30 godina.....VRH NISTA SLADJE

    Podelite komentar

    • 27. oktobar 2022. | 08:25

      Biljka

      @To

      U moje vreme dok sam bila dete, u Sumadiji su presolac pravili drugacije. Zove se presolac jer se presoli. Sam naziv kaze. Red krupne soli utrljane u meso, red masti, pa opet red soli, red masti i tako redom. Na kraju se sve prelije mascu i dobro zatvori u tegle. Cuva i se na hladnom i tamnom mestu. Prilikom konzumiranja dobro se meso ppere da izadje slanoca i tek onda se stavlja u rucak koji nije potrebno soliti. Pozdrav!

      Podelite komentar