Ideje za ručak: Napravite musaku od boranije

  • 0

Ako vam je ponestalo ideja kako možete da spremite zelenu boraniju, nudimo vam recept za zdrav obrok za koji vam je potrebno svega 30 minuta da spremite.

Lagani ručak sa boranijom, pečurkama i mlevenim mesom toliko je ukusan da će odmah postati omiljeno jelo u vašoj u porodici.

Uz to, boraniju uvek možete da zamenite bilo kojim drugim povrćem koje se brzo sprema kao što su tikvice, pečurke, patlidžan ili brokoli...

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 šolje zelene boranije
  • 1 šolja luka, iseckanog na kockice
  • 1 šolja pečuraka
  • 3 kašičice mlevenog belog luka
  • 1/4 šolje pilećeg bujona
  • 1/3 šolje pavlake
  • 2 kašičice krem sira
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 2 šolje kačkavalja, narendanog
  • 1/8 kašičice sušenog timijana 
  • 1 kašika suvog začina od povrća
  • ulje po potrebi

Priprema: 

U tiganju na srednjoj vatri ispržite mleveno meso dok ne porumeni, oko pet minuta.

Uklonite meso i u istom tiganju propržite seckani luk oko tri minuta.

Potom dodajte pečurke i dinstajte još dva minuta.

Dodajte boraniju, beli luk i pileću supu, i krčkajte oko dok boranija i ostalo povrće ne omekšaju.

Smanjite vatru na srednju temperaturu, dodajte krem sir, a potom i pavlaku.

Vratite mleveno meso u tiganj, začinite timijanom i dodajte so i biber po ukusu.

Sve lagano mešajte da se sjedini.

Pospite kačkavalj po vrhu.

Stavite jelo u rernu i pecite nekoliko minuta dok sir ne porumeni i istopi se.

Video: Pastirska pita na naš način: I za gurmane i za one koje vode računa o liniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti