U toku hladnih dana svima je potrebno neko jelo koje će nas zagrejati, ali i čiji će nas ukus oduševiti. Upravo takva je krem-čorba od pečuraka.
Sve što treba da uradite je da sledite recept i za manje od pola sata na stolu ćete imati ukusnu čorbu u kojoj ćete uživati.
Sastojci:
- 300 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 20 ml ulja
- so
- biber
- začini po ukusu
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte sitno. U zagrejanu šerpu sipajte ulje, pa kada se ugreje, stavite crni luk da se dinsta.
Pečurke iseckajte na listiće, pa ih dodajte u tiganj zajedno sa belim lukom i začinima.
Dinstajte dok pečurke ne omekšaju, a voda ne ispari.
Dodajte oko pola litra mlake vode i pavlake za kuvanje i ostavite da proključa.
Mikserom mutite sve dok ne dobijete glatku masu.
Šerpu vratite na ringu i kuvajte još desetak minuta.
Čorbu služite uz omiljenu sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.