Vreme čitanja: oko 1 min.
Recept za posne pljeskavice od tikvica: Ručak gotov za tili čas
Vreme čitanja: oko 1 min.
Savršen posni obrok u kome ćete uživati
Ukoliko ste ljubitelji brzih i jednostavnih obroka, onda ste na pravom mestu. Posne pljeskavice od tikvica se spremaju očas posla, a recept za njih će vam tražiti svako ko ih bude probao.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 4 mlada luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 glavice crnog luka
- 6 kašika griza
- 6 kašika brašna
- so
- peršun
- ulje
Priprema:
Oljuštite tikvice, pa ih izrendajte, posolite i ostavite da odstoje dvadesetak minuta. Ocedite ih od viška vode i prebacite u činiju.
Povrće iseckajte na kockice, usitnite peršun, pa pomešajte sve zajedno sa tikvicama.
Dodajte griz, brašno, posolite i pobiberite. Sjedinite sve, pa kašikom vadite smesu i pržite jr u vrelom ulju.
Kada su gotove, pljeskavice odlažite na papirni ubrus kako bi upio višak ulja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Mesečni horoskop za septembar po astrologu Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.