Musaka je jelo koje se često nalazi na trpezama širom naše zemlje. Veoma lako se sprema, zasitna je, ukusna, te je zbog toga domaćice rado spremaju.
Recept za musaku uglavnom podrazumeva krompir ili tikvice i meso, međutim, posna verzija ovog jela je jednako ukusna.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 glavica crnog luka
- 50 g pirinča
- voda
- so
- biber
- začini po ukusu
- 100 g posnog sira
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite na deblje kolutove.
Pirinač operite u nekoliko voda, a luk iseckajte sitno.
Krompir posolite i dodajte biber i začine po ukusu.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa na dno poređajte deo krompira.
Preko krompira ravnomerno rasporedite pirinač i luk, pa ponovo poređajte krompir.
Sve prelijte vodom, tako da krompir ogrezne.
Rernu zagrejte na 220 stepeni i musaku pecite oko 40 minuta.
Kada je gotova, preko musake pospite rendani posni kačkavalj.
Prijatno!
Video: Sir od indijskog oraha, posno zadovoljstvo
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.