Tikvica je povrće koje se zbog neutralnog ukusa savršeno uklapa u razna jela, te je domaćice spremaju na bezbroj načina. Danas vam donosimo recept za posne tivice punjene pirinčem.
S obzirom na to da su tikvice i pirinač namirnice u koje možete dodati šta god želite, slobodno se možete igrati začinima i raznim ukusima.
Sastojci:
- 6 tikvica
- 6 kašika pirinča
- 400 g šampinjona
- 1 dl soka od paradajza
- 1 veća glavica crnog luka
- so
- biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
Tikvice operite, isecite im vrh i prepolovite. Izvadite sredinu i nemojte je bacati.
Luk i šampinjone sitno iseckajte.
U zagrejan tiganj sipajte malo vode, pa dodajte pirinač, luk, šampinjone, sredinu tikvica i sve posolite i pobiberite.
Sve dinstajte oko 10 minuta i na kraju dodajte sok od paradajza.
Unutrašnjost tikvica punite filom i na vrh stavite seckano začinsko bilje.
Tikvice stavite u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom i pecite ih na 200 stepeni 20 minuta.
Kada su gotove, pospite ih rendanim posnim kačkavaljem.
Prijatno!
Video: Delikates kiš kockice sa Neoplanta kobasicama: Hedonistički raj za čula i prava zimska poslastica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.