![Pita, rolnica, kore Pita, rolnica, kore](https://xdn.tf.rs/2021/07/21/egg-roll-26804781920-670x447.jpg)
Jesenja pita: Doručak koji možete i poneti
Ostalo je pre snega još plodova u baštama i na pijačnim tezgama, pa je prava šteta ne iskoristiti ih. Među njima je svakako praziluk, a u kombinaciji sa ostalim vrstama povrća pravo je rešenje za ukusne obroke.
Predstavljamo vam recept za pitu koja je zdrava, ukusna i vrlo laka za pravljenje.
Sastojci:
- 1 praziluk
- 1 manja tikvica
- 400 g svežeg kupusa
- so
- biber
- 1 pakovanje kora za pitu
Priprema:
Na malo ulja propržite iseckan praziluk, izrendanu tikvicu u prethodno iseckan, pa skuvan kupus. Sve začinite.
U činiji sjedinite ulje sa kiselom vodom i malo praška za pecivo.
Svaku koru prvo poprskajte pripremljenom tečnošču, pa stavite fil od povrća. Ponavljajte postupak dok ne utošite sav materijal.
Kore možete savijati u rolnice ili ih ređati jednu na drugu, pa ih potom iseći u plehu.
Stavite pitu u rernu zagrejanu na 250 stepeni.
Pecite oko pola sata.
Po želju, pitu možete poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.