S obzirom na to da je doručak najvažniji obrok u toku dana, on bi trebalo da bude zasitan, ali i ukusan. Domaćice sa naših prostora su poznate po savršenim domaćim pitama, te smo jednu takvu pripremili za vas.
Lepeza-pita je jednostavna za pripremu, a umesto spanaća možete dodati i drugo, vama omiljeno, zeleno povrće.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 g spanaća
- 300 g sira
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- so
sastojci za preliv:
- 4 jajeta
- 180 g kisele pavlake
- 200 ml jogurta
- so
Priprema:
Spanać operite i iseckajte, pa ga stavite u činiju i posolite. Dodajte sir, jaje i sve dobro promešajte.
Na radnu površinu rasporedite kore, pa svaku, jednu po jednu, premažite uljem i ravnomerno rasporedite fil.
Na dno pleha stavite jednu koru.
Kore koje filujete savijajte u oblik lepeze, pa ih stavite u podmazani pleh. Tako uradite sa svim ostalim korama, koje ćete slagati jedne do drugih.
Kada ste završili sa ređanjem kora, u posudi pomešajte sve sastojke za preliv.
Ravnomerno rasporedite preliv po piti.
Pitu pecite na 200 stepeni 30 minuta.
Prijatno!
Video: Tortilja sa kajganom od spanaća i šampinjona
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.