![mleko i sir mleko i sir](https://xdn.tf.rs/2023/01/22/pexels-valeri-skoda-7911907-670x447.jpg?ver=477255)
Recept koji je "razbesneo" internet: Kako od jednog litra mleka dobiti kilogram sira
Viralni recepti često znaju da nas iznenade - nešto je toliko lako i jednostavno za pripremu da se zapitamo kako se toga ranije i sami nismo setili, dok su druge stvari totalne nejestive i upitnog su kvaliteta.
Pripremu ovog "sira" ispratili su mnogi i nisu imali ništa lepo da kažu.
U loncu se zagreje litra mleka iz tetrapaka i taj tetrapak se sačuva - trebaće kasnije. Kada se mleko zagreje, posoli se, pa se doda gustin. Potom se u to ubaci topljeni sir (zdenka) i komad narendanog sira, na primer gaude ili trapista, pa se sve izmiska štapnim mikserom. Smesa se nalije u tetrapak tako što mu se odseče vrh, i ostavi se nekoliko sati da se ohladi i stegne i dobije se domaći sir.
- Ako je ovo sir onda sam ja Rimski Papa. Ovo bi se moglo nazvati samo ''slani puding sa sirom'' - bio je jasan komentator.
- Probala i sve bacila, šteta i te litre mlika. Masa je nalik na puding i odvratnog okusa. Moj savet, nemojte ovo raditi - glasio je jedan komentar.
- To sira nije videlo. Svašta se danas može naći na internetu. Kako ljudi kažu: "Svaka roba ima svoga kupca. Tako je i ova smesa nečega za nekoga sir" - pisao je drugi.
"Plasticniju masu nisam u životu videla", "To se ne može nazvati sirom. Sorry", "Glupost", Ti si srećo puding napravila, nema veze, nek nije puno hemije i aditiva i ok je" neki su od komentara.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Makarija
Ode svet u propast.
Podelite komentar
Nista
Bez maje koja se doda u provrelo mleko Kakva zdenka,kakva gauda Uzas
Podelite komentar
ZDJB
Od litre mleka kg sira nema sanse. Gde se u sir dodaje gustin? Po ovom receptu i gauda i topljeni sir...ma dajte staje ovo? Od 2l i to domaceg mleka moze se napraviti mladi sir kg,dok stari trwba vise mleka
Podelite komentar