Sarma od kiselog kupusa omiljeno je jelo svih generacija i skoro da nijedna slava i proslava ne mogu da prođu bez nje na trpezi. Ovo jelo je vrlo specifično zbog svog ukusa, a prepoznatljivo zbog oblika.
Međutim, mnogima, posebno novopečenim domaćicama, savijanje sarme deluje kao komplikovan posao, te izbegavaju da je prave.
Srećom i za ovaj mali problem postoji savršeno rešenje.
Naime, postoji mnogi lakši način da savijete sarme, a u pitanju je oblik frulica, a priprema sastojaka ostaje identična.
Sve što treba da uradite je da skuvani kupus, odnosno njegove listove stavite na radnu površinu i odstranite središnji, tvrđi deo. List zatim isecite na pola, pa ga ponovo prepolovite, stavite na sredinu fil i zavijte u oblik frulice.
Ređajte ih u šerpu i spremite na regularan način.
U video-snimku na početku teksta pogledajte detaljan postupak.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Violeta
Glupost. Jos je lakse sloziti red kupusa, red mesa, kao musaku. Svako moze kako zeli.
Podelite komentar