Novi način za savijanje sarme: Ovako spremljenje ih možete pojesti u dva zalogaja

 
  • 1

Sarma od kiselog kupusa omiljeno je jelo svih generacija i skoro da nijedna slava i proslava ne mogu da prođu bez nje na trpezi. Ovo jelo je vrlo specifično zbog svog ukusa, a prepoznatljivo zbog oblika.

Međutim, mnogima, posebno novopečenim domaćicama, savijanje sarme deluje kao komplikovan posao, te izbegavaju da je prave.

Srećom i za ovaj mali problem postoji savršeno rešenje.

Naime, postoji mnogi lakši način da savijete sarme, a u pitanju je oblik frulica, a priprema sastojaka ostaje identična.

Sve što treba da uradite je da skuvani kupus, odnosno njegove listove stavite na radnu površinu i odstranite središnji, tvrđi deo. List zatim isecite na pola, pa ga ponovo prepolovite, stavite na sredinu fil i zavijte u oblik frulice.

Ređajte ih u šerpu i spremite na regularan način.

U video-snimku na početku teksta pogledajte detaljan postupak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Violeta

    18. februar 2023. | 22:02

    Glupost. Jos je lakse sloziti red kupusa, red mesa, kao musaku. Svako moze kako zeli.

    Podelite komentar