• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za zapečeni karfiol u paradajz sosu: Ovako spremljenog obožavaće ga i mališani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prste da poližeš!

  • 1
Karfiol, ručak Foto:Shutterstock

Iako smo navikli da za skoro svaki ručak moramo da imamo meso, svi vrlo dobro znamo da je veoma važno da se na jelovniku nađe i povrće. Karfiol je veoma zdravo povrće, ali mnogima nije omiljeno.

Zato smo za vas pripremili recept za zapečeni karfiol koji će cela porodica vrlo rado jesti. Veoma brzo se sprema, a ukus će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 500 g očišćenog karfiola
  • 1 kašičica soli
  • 20 g maslaca
  • 2 kašike prezli
  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka2 dl soka od paradajza
  • 1 crvena paprika
  • sveži peršun
  • 200 g kačkavalja
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Karfiol dobro operite, pa ga spustite u lonac sa ključalom vodom koju ste posolili.

Kuvajte ga 20 minuta.

Pazite da se karfiol ne raspadne.

Kada je gotov, ocedite ga dobro od vode.

U tiganj sipajte ulje, pa dinstajte sitno seckan crni luk. Kada postane staklast dodajte papriku koji ste isekli i usitnjen beli luk.

U tiganj dodajte i sok od paradajza i kuvajte dva minuta, pa sklonite tiganj sa ringle.

Pleh u kom ćete peći premažite maslacem, pa stavite karfiol i prelijte ga sosom od paradajza.

Nagrendajte kačkavalj i pospite preko karfiola,

Pecite ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Kada je gotov, dodajte sveži peršun.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Robby

    12. februar 2023. | 10:32

    A sta sa prezlama

    Podelite komentar