![Karfiol, ručak Karfiol, ručak](https://xdn.tf.rs/2023/02/10/shutterstock65873314-670x447.jpg)
Recept za zapečeni karfiol u paradajz sosu: Ovako spremljenog obožavaće ga i mališani
Iako smo navikli da za skoro svaki ručak moramo da imamo meso, svi vrlo dobro znamo da je veoma važno da se na jelovniku nađe i povrće. Karfiol je veoma zdravo povrće, ali mnogima nije omiljeno.
Zato smo za vas pripremili recept za zapečeni karfiol koji će cela porodica vrlo rado jesti. Veoma brzo se sprema, a ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 g očišćenog karfiola
- 1 kašičica soli
- 20 g maslaca
- 2 kašike prezli
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka2 dl soka od paradajza
- 1 crvena paprika
- sveži peršun
- 200 g kačkavalja
- 2 čena belog luka
Priprema:
Karfiol dobro operite, pa ga spustite u lonac sa ključalom vodom koju ste posolili.
Kuvajte ga 20 minuta.
Pazite da se karfiol ne raspadne.
Kada je gotov, ocedite ga dobro od vode.
U tiganj sipajte ulje, pa dinstajte sitno seckan crni luk. Kada postane staklast dodajte papriku koji ste isekli i usitnjen beli luk.
U tiganj dodajte i sok od paradajza i kuvajte dva minuta, pa sklonite tiganj sa ringle.
Pleh u kom ćete peći premažite maslacem, pa stavite karfiol i prelijte ga sosom od paradajza.
Nagrendajte kačkavalj i pospite preko karfiola,
Pecite ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Kada je gotov, dodajte sveži peršun.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Robby
A sta sa prezlama
Podelite komentar