Recept za hrono hleb: Zdrava i ukusna veknica koja dugo ostaje sveža
Iako su rafovi prodavnica krcati hlebovima, nema ništa lepše nego kad sami umesite veknu.
Jedan od popularnih recepata za one koji se pridržavaju hrono režima ishrane je i hrono hleb bez belog brašna i kvasca, sa puno ukusnih i zdravih semenki. Pogodan je kako za one koji žele da se pridržavaju principa zdrave ishrane, tako i za one koji žele da smršaju.
Prednost hrono hleba je u tome što može dugo da stoji i da ostane svež.
Da ne biste koristili kuhinjsku vagicu za razmeravanje sastojaka, poslužite se čašom zapremine od 200 mililitara.
Sastojci:
- 2 čaše brašna od spelte
- 1/2 čaše brašna od heljde
- 1/2 čaše brašna od ječma
- 50 g mlevenog lana
- 2 čaše kisele vode
- ravna kašičica soli
- kesica praška za pecivo
- 2 kašike ulja
- 30 g sirovih semenki bundeve
- 30 g sirovih semenki suncokreta (opciono)
- 20 g susama (opciono)
- 10 g kima (opciono)
Priprema:
U činiju sipajte sve tri vrste brašna, mleveni lan, so i prašak za pecivo, pa sve dobro promešajte. Dodajte kiselu vodu i ulje i testo dobro izradite varjačom.
Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte smesu za hleb, pospite je semenkama i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko sat vremena.
Posle desetak minuta pečenja preko hleba obavezno stavite aluminijumsku foliju kako vekna ne bi zagorela i ostavite je da stoji dok se hleb sasvim ne ispeče.
Ispečen hleb uvijte u pamučnu krpu i ostavite da odstoji preko noći, kako se ne bi mrvio kad ga budete sekli.
Prijatno!
Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.