Recept za hrono hleb: Zdrava i ukusna veknica koja dugo ostaje sveža

 
  • 0

Iako su rafovi prodavnica krcati hlebovima, nema ništa lepše nego kad sami umesite veknu.

Jedan od popularnih recepata za one koji se pridržavaju hrono režima ishrane je i hrono hleb bez belog brašna i kvasca, sa puno ukusnih i zdravih semenki. Pogodan je kako za one koji žele da se pridržavaju principa zdrave ishrane, tako i za one koji žele da smršaju.

Prednost hrono hleba je u tome što može dugo da stoji i da ostane svež.

Da ne biste koristili kuhinjsku vagicu za razmeravanje sastojaka, poslužite se čašom zapremine od 200 mililitara.

Sastojci:

  • 2 čaše brašna od spelte
  • 1/2 čaše brašna od heljde
  • 1/2 čaše brašna od ječma
  • 50 g mlevenog lana
  • 2 čaše kisele vode
  • ravna kašičica soli
  • kesica praška za pecivo
  • 2 kašike ulja
  • 30 g sirovih semenki bundeve
  • 30 g sirovih semenki suncokreta (opciono)
  • 20 g susama (opciono)
  • 10 g kima (opciono)

Priprema:

U činiju sipajte sve tri vrste brašna, mleveni lan, so i prašak za pecivo, pa sve dobro promešajte. Dodajte kiselu vodu i ulje i testo dobro izradite varjačom.

Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte smesu za hleb, pospite je semenkama i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko sat vremena.

Posle desetak minuta pečenja preko hleba obavezno stavite aluminijumsku foliju kako vekna ne bi zagorela i ostavite je da stoji dok se hleb sasvim ne ispeče.

Ispečen hleb uvijte u pamučnu krpu i ostavite da odstoji preko noći, kako se ne bi mrvio kad ga budete sekli.

Prijatno!

Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti