
Ništa lepše od oblande: Starinski recept za poslasticu koju ćete napraviti za tili čas
Na našim prostorima oblanda je jedan od omiljenih kolača. Lako se pravi, nije potrebno idzvojiti mnogo vremena u kuhinji, a recept se može modifikovati u zavisnosti od gastronomskih želja ukućana.
Ukoliko želite da na brzinu napravite oblandu koja će biti lepša što duže stoji, isprobajte proveren recept sa čokoladom, keksom i orasima.
Sastojci:
- 400 g šećera
- 300 ml vode
- 300 g mlevenih oraha
- 200 g mlevenog keksa
- 250 g margarina
- 100 g čokolade
- veće pakovanje oblandi
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa kad počne da peni skinite sa ringle, dodajte margarin i energično izmešajte. Dok je smesa još topla spustite čokoladu, a onda i mlevene orahe i keks. Sve još jednom dobro izmešajte da se sastojci sjedine.
Pripremljenim filom namažite oblande, a preko poslednjeg lista stavite neki teži premet i ostavite da tako odstoji preko noći. Ujutro isecite i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Gaga
Mrzim oblande! Najgluplji kolač ikada smišljen
Podelite komentar
Miloske
Zapravo se kaže oblatne al nema veze
Podelite komentar
Dragana N
Najbolje oblande su sa filom od 1,5 litara mleka i 1 kg secera, sa jednim margarinom. Ušpinovati do gustine tecnog meda i kad se prohladi dodati margarin i filovati. To su prave oblande, a sve ostalo su varijacije na istu temu.
Podelite komentar