Meksička kuhinja je sve popularnija i na našim prostorima. Kombinacija ukusa i začina koje ova kuhinja donosi je neodoljiva.
Zato smo za vas pripremili recept za brze tortilje koje će vas oduševiti ukusom, ali i zasititi.
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 crveni lik
- 200 g pečuraka
- 2 crvene paprike
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 200 g kačkavalja
- 200 g krem sira
- zelena salata
- 10 tortilji
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Luk iseckajte na sitno, a piletinu na kockice.
Na zagrejan tiganj sipajte ulje i dinstajte luk dok ne postane staklast.
Zatim dodajte i pileće meso, seckane paprike i pečurke i dinstajte sve zajedno.
Dodajte soli, bibera i začina po ukusu.
Kada je sve gotovo, dodajte kukuruz i pasulj iz konzerve i sve propržite zajedno oko dva minuta.
Svaku tortilju premažite krem-sirom, pospite rendanim kačkavaljem i ravnomerno raspoređujte fil od mesa i povrća.
Dodajte i zelenu salatu i sve fino uvijte.
Tortilje možete tostirati u tosteru ili ih zapecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta.
Prijatno!
Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.