Zapečene tortilje sa povrćem: Posni ručak koji se brzo pravi, a još brže nestaje sa trpeze
Za pravoslavne vernike danas je počeo višenedeljni Vaskršnji ili Časni post, koji se završava praznikom Vaskrsenja Isusa Hrista - Vaskrsom, koji se ove godine praznuje 16. aprila.
Zato smo za vas pripremili brz recept za posni ručak koji je ukusan i zasitan. Potrebne su vam tortilje i povrće, a najbolje od svega je to što možete da se igrate ukusima i namirnicama.
Količinu namirnica prilagodite broju osoba, a mi smo naveli sastojke za tri osobe.
Sastojci:
- 3 tortilje
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 250 g pečuraka
- 3 kašike posnog majoneza
- 1 crvena paprika
- 150 g posnog kačkavalja
- peršun za posipanje
- masline
- so, biber
Priprema:
U zagrejan tiganj sipajte malo vode, pa dodajte sitno seckan crni luk.
Dinstajte ga dok ne postane staklast, pa dodajte iseckano povrće, pečurke, so i biber.
Tortilje premažite majonezom, pa ravnomereno rasporedite povrće na tri dela.
Tortilje čvrsto urolajte.
Vatrostalnu posudu obložite papirom za pečenje i poslažite tortilje.
Preko njih pospite rendani kačkavalj i nascekanu papriku i masline.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Kada su gotove pospite ih seckanim svežim peršunom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.