• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

DIJETA SA ISTOKA: Ishrana zbog koje Azijatkinje nemaju celulit

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste se ikada zapitale zbog čega žene s istoka nemaju bore, celulit, niti višak kilograma. Tajna je u ishrani

  • 0

Azijska ishrana bogata je zdravim namirnicama, a osim pirinča, na svakodnevnom meniju nalazi se raznovrsno voće i povrće. Jeste li znali da Azijatkinje nemaju problema s celulitom? Tajna se krije upravo u ishrani, a ako želite da isprobate azijsku dijetu, budite spremni na ukusnu ishranu i bogate obroke koji vam neće dosaditi

Kod azijske dijete nije važno koliko jedete već šta jedete na dnevnoj, nedeljnoj i mesečnoj bazi. Ova dijeta je vrlo zdrava, a budete li bili disciplinovani, možete očekivati neverovatne rezultate.

Svakodnevna ishrana

Pirinač je glavna žitarica i nalazi se na svakodnevnom meniju. Ipak, ako želite da ga ponekad zameniti nekim drugim prilogom, neka to budu integralni rezanci, kukuruz ili integralni hleb.

Na svakodnevnom meniju nalazi se takođe raznovrsno povrće, i to u velikim količinama. Naglasak stavljamo na šargarepu, zelje, salatu, spanać, kelj, blitvu, luk. Jedite to pre svega sveže kao salatu sa sirćetom i uljem, ali i kuvano, kao i raznovrsno voće kada god vam padne na pamet.

Soja i orašasti plodovi vrlo su zdravi i korisni, pa ih takođe možete konzumirati na dnevnoj bazi. Isto vredi i za ribu i mlečne proizvode, od kojih izdvajamo sveži sir, jogurt i probiotike.

Jednom nedeljno

Ishrana na nedeljnoj bazi odnosi se za slatkiše. Želite nešto slatko, radije pojedite voće ili sveži sir sa medom i orasima. Preporuka je i tamna čokolada sa 75 odsto kakaoa. Isto važi i za meso i jaja. Napravite ukusan ručak od piletine ili ćuretine u kombinaciji sa povrćem i pirinčem.

Jednom mesečno 

Crveno meso se vrlo retko konzumira u azijskoj ishrani. Teletinu, junetinu, a posebno svinjetinu trebalo bi jesti što ređe. Ovakav način ishrane pokazao se kao pun pogodak jer nema gladovanja, a ishrana je vrlo raznovrsna i zdrava.

Azijska dijeta ograničava masnoće, a gotovo u potpunosti eliminiše štetne zasićene masti, koje su, uz šećer, glavni uzrok nakupljanja kilograma i celulita.

(Telegraf.rs / Zadovoljna.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti