• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pileća džigerica u slaninici: Savršen nedeljni ručak koji ćete spremiti za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslužite ovaj specijalitet uz mlade krompiriće i sezonsku salatu

  • 0
Rolovana džigerica, ražnjići, roštilj Foto: Shutterstock

Iako je nekada nedeljni ručak podrazumevao supu koja se krčkala na šporetu od ranog jutra, danas će se većina domaćica opredeliti za obrok koji može da spremi za kratko vreme.

Jedan od recepata za čiju pripremu nije potrebno izdvojiti mnogo vremena je pileća džigerica u slanini. Pored toga što je veoma ukusna, lagana je i za kombinovanje sa prilozima i sezonskim salatama.

Sastojci:

  • 500 g pileće džigerice
  • 200 g slaninice
  • 50 g senfa

Priprema:

Operite džigerice, pa ih isecite na polovine ili na četvrtine, malo izbockajte viljuškom, premažite senfom i ostavite da odstoje desetak minuta. Potom svaki deo uvijte u šnit tanko isečene slanine, pa nanižite na štapiće za ražnjiće.

Uključite rernu na 220 stepeni, poređajte ražnjiće u tepsiju, pa ih pecite dok slanina ne postane hrskava.

Poslužite uz mlade krompiriće, pomfrit ili pire-krompir i sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti