Najbolji kolač od rogača, preliven čokoladom: Starinski recept sačuvan od zaborava
Kolači za čiju pripremu nije potrebno uključivati mikser omiljeni su današnjim domaćicama.
Recept za kolač od rogača koji je preliven čokoladom spada upravo u takve recepte - biće vam dovoljna činija za mućenje i varjača za pravljenje izdašne poslastice neodoljivog ukusa.
Ovaj kolač nekada je bio veoma popularan, a onda je potpuno nepravedno pao u zaborav.
Sastojci:
- 15 kašika rogača
- 15 kašika šećera
- 15 kašika brašna
- 3 kašike kakao-praha
- kesica praška za pecivo
- 15 kašika mleka (ili jogurta)
- 15 kašika ulja
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
U činiju sipajte rogač, dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao-prah i šećer, pa sve dobro izmeštajte. Potom u smesu dodajte tečne sastojke - ulje i mleko, odnosno jogurt. Sve sjedinite i prelijte u tepsiju podmazanu uljem i posutu brašnom.
Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne odvoji od ivica pleha i ostavite ga da se ohladi.
U šerpicu sipajte slatku pavlku, dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje i rastapajte na tihoj vatri. Ovaj preliv nijednog trenutka ne sme da vri - kad vidite da su se slatka pavlaka i čokolada pretvorile u kompaktnu tečnost, skinite šerpicu sa šporeta, pa glazuru razlijte preko kolača i ostavite da se stegne.
Secite na kocke i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Čoko kolač koji se topi u ustima: Savršenstvo zalogaja
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.