• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Plavi patlidžan punjen mlevenim mesom i pirinčem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravi letnji ručak

  • 0
Plavi patlidžan Foto:Shutterstock

Plavi patlidžan je u poslednje vreme veoma popularan kod naših domaćica, te ga pored krompira i tikvica vrlo često spremaju.

Zato smo danas za vas pripremili jednostavan recept za plavi patlidžan punjen mlevenim mesom i pirinčem koji će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 2 srednja patlidžana
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 šolja pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 2 paprike
  • so, biber

    ulje

  • mirođija

Priprema:

Patlidžan operite, pa ih isecite na pola.

Kašikom odvadite jedan deo unutrašnjosti patlidžana kako bi stali pirinač i meso.

Unutrašnji deo sačuvajte.

Na zagrejanom ulju dinstajte sitno seckan crni luk, pa dodajte meso, so i biber kada luk postane staklast.

Kada je meso pri kraju, dodajte jednu iseckanu papriku i pirinač, i ustinjen beli luk, pa na dihoj vatri dinstajte sve zajedno.

Posudu u kojoj ćete peći nauljite, pa dna dno stavite iseckani paradajz i papriku i stavite grančice mirođije.

Šupljine patlidžana punite mesom i pirinčem.

Patlidžan stavite preko paprike i paradajza, pa ga pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti