• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskava samosa sa neodoljivim punjenjem: Recept za pitice od gotovih kora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pitice koje su ponos indijske kuhinje sve su popularnije i na našim prostorima

  • 0
samosa Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate mnogo vremena za pripremu hrane, a želite da ukućanima ponudite ukusan obrok, neka vaš izbor bude samosa.

Ove pitice po tradicionalnom receptu koji podrazumeva nadev od krompira, luka i graška uglavnom se spremaju u zemljama Bliskog istoka, gde su popularne i kao brza hrana. Samosa je u Indiji obavezna na trpezi više puta nedeljno i neretko se sprema sa sirom ili mlevenim mesom.

Testo za samosu možete da napravite i sami, a ako niste vični tome, nećete pogrešiti ni ako koristite kupovne kore. Takođe, samosu možete da pržite u dubokom ulju, ali i da je pečete u rerni ako niste ljubitelj masnijih peciva.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 400 g krompira
  • 2 glavice crnog luka ili 1 praziluk
  • 3 čena belog luka
  • 150 g graška
  • kari
  • đumbir
  • biber
  • so
  • malo ulja

Priprema:

Oljuštite krompir, operite ga i iseckajte na kockice.

Očistite crni i beli luk, sitno iscekajte, pa sipajte malo ulja u dublji tiganj; spustite luk i dinstajte ga nekoliko minuta. Potom dodajte iscekan krompir, kari i malo vode, pa dinstajte dok krompir ne bude upola skuvan. Onda dodajte i grašak, đumbir, biber i so i dinstajte dok sastojci ne postanu mekani.

Koru za pitu presavijte na tri dela uzdužno tako da dobijete malo širu traku. Na dno trake stavite nadev, pa koru presavijajte u trouglove dok je sasvim ne utrošite.

U pleh obložen papirom za pečenje ređajte trougliće od kora, poprskajte ih uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Služite toplo, uz umake po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti