Ideja za ručak: Kremasti rižoto s pečurkama koji će vas oduševiti
Jela sa pirinčem su veoma popularna, jer im ova namirnica u kombinaciji sa začinama daje poseban ukus. U "moru" jela s pirinčem izdvaja se kremati rižoto kom niko ne može da odoli.
Ukoliko ste ljubitelj rižota sa pečurkama, onda je ovaj recept idealan za vas.
Sastojci:
- 200 g pečuraka
- 1 šolja pirinča
- 250 ml pilećeg bujona
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- so
- biber
- beli luk u prahu
- ulje
Priprema:
Pirinač dobro operite u nekoliko voda.
Luk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo ulja dok ne postane staklast.
Kada luk omekša, dodajte izrendanu šargarepu.
Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone koje ste prethodno iseckali na listiće.
Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok svi sastojci ne omekšaju. Nakon toga dodajte pirinač i lagano ulijte bujon.
Dodajte i začine.
Kada je pirinač skuvan pstavite ga poklopljenog oko 10 minuta pre serviranja.
Ne koristeći pileći bujon, već vodu, možete napraviti posnu verziju ovog jela.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.