• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za letnji ručak: Pohovane paprike spremljene u rerni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa lakše

  • 0
Pohovane paprike Foto: Profimedia

Ako vam je potreban još jedan dan da odmorite od stajanja u kuhinji i spremanje obilnog ručka imamo novu ideju za vas.

Pohovane paprike. Spremljene u rerni. Ništa lakše.

U suštini su samo izgovor da još jednom na brzinu spremite nešto ukusno što će da cela porodica da dočeka sa oduševljenjem, jer pohovanom povrću je zaista teško odoleti.

Odlične su i vruće i na sobnoj temperaturi, a ako uz njih poslužite jogurt ili sir, imate kompletan obrok.

Sastojci

  • 2 do 3 pečene paprike po osobi
  • 2 jaja
  • 50 g brašna
  • 100 ml tečne pavlake
  • 2 pune kašike kisele pavlake
  • 150 g sitno izrendanog parmezana
  • 50 g prezli
  • so i biber prema ukusu

Priprema

Paprike operite i ispecite na roštilju ili u rerni. Ostavite ih da se ohlade zavijene u kesi i prekrivene sa suvom krpom.

Kada ih oljuštite, dobro ih ocedite i kuhinjskim ubrusom utapkajte višak tečnosti.

Umutite jaja sa viljuškom, dodajte kiselu pavlaku i tečnu pavlaku, posolite i pobiberite po ukusu. Smesa bi trebala da bude gušće teksture, kao za palačinke.

U drugoj posudi sipajte brašno, a u treću pomešajte pola-pola prezle i parmezan.

Svaku papriku prvo uvaljate u brašno, potom u smesu od jaja i na kraju ih uvaljate u parmezan i prezlu.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Na pleh koji ste prethodno papirom za pečenje složite svaku pripremljenu papriku.

Staviti paprike u rernu i peciet ih oko pet do sedam minuta, potom ih okrenite i pecite dodatnih pet do sedam minuta. Budite oprezni da vam ne izgore.

Pečene paprike poslužiti sa sirom ili sa gustim grčkim jogurtom, ili kiselom pavlakom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Tradicionalna bosanska kvrguša

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti