
Paprike punjene krompirom, lepše od onih sa mesom: Posni ručak u kom ćete uživati
Pored tikvica i krompira, paprike su povrće koje tokom leta domaćice često koriste za pripremu ručka.
Iako je recept za paprike punjene mesom mnogima omiljen, u danima posta ovo povrće možete puniti nadevom od krompira i šargarepe i uživati u rapsodiji ukusa. Takođe, ako ne postite, ove paprike mogu da budu odličan prilog mesu.
Sastojci:
- 8 paprika
- 2 kg krompira
- 2 glavice crnog luka
- 3 šargarepe
- biber, so
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
- 2 sveža paradajza
Priprema:
Operite paprike, pa im odsecite vrhove i očistite ih od semenki.
Luk, šargarepu i krompir oljuštite, pa ih sitno iseckajte. U šerpu sipajte malo ulja, pa kad se zagreje, dodajte iseckan luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte šargarepu, takođe malo prodinstajte, a na kraju dodajte krompir i malo vode, pa dinstajte dok voda ne ispari.
Posolite i pobiberite dinstano povrće, pa njime punite paprike koje ste stavili u vatrostalnu ili keramičku posudu. Između paprika sipajte 100 mililitara vode i preostalo ulje.
Operite paradajz, isecite ga na kolutove, pa preko svake napunjene paprike stavite kolut paradajza.
Paprike pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Ukoliko posuda nema poklopac, obavezno prekrijte paprike aluminijumskom folijom da bi arome iz povrća mogle da kruže unutar posude - tako će paprike biti ukusnije.
Posle sat vremena jelo će biti gotovo i spremno za služenje.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Probali smo gemiš i oduševili se: Poslastica za sva čula
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.