• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Paprike punjene krompirom, lepše od onih sa mesom: Posni ručak u kom ćete uživati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko ne postite, ove paprike možete da poslužite kao prilog uz bilo koju vrstu mesa

  • 0
paprike punjene krompirom Foto: Shutterstock

Pored tikvica i krompira, paprike su povrće koje tokom leta domaćice često koriste za pripremu ručka.

Iako je recept za paprike punjene mesom mnogima omiljen, u danima posta ovo povrće možete puniti nadevom od krompira i šargarepe i uživati u rapsodiji ukusa. Takođe, ako ne postite, ove paprike mogu da budu odličan prilog mesu.

Sastojci:

  • 8 paprika
  • 2 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • biber, so
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode
  • 2 sveža paradajza

Priprema:

Operite paprike, pa im odsecite vrhove i očistite ih od semenki.

Luk, šargarepu i krompir oljuštite, pa ih sitno iseckajte. U šerpu sipajte malo ulja, pa kad se zagreje, dodajte iseckan luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte šargarepu, takođe malo prodinstajte, a na kraju dodajte krompir i malo vode, pa dinstajte dok voda ne ispari.

Posolite i pobiberite dinstano povrće, pa njime punite paprike koje ste stavili u vatrostalnu ili keramičku posudu. Između paprika sipajte 100 mililitara vode i preostalo ulje.

Operite paradajz, isecite ga na kolutove, pa preko svake napunjene paprike stavite kolut paradajza.

Paprike pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Ukoliko posuda nema poklopac, obavezno prekrijte paprike aluminijumskom folijom da bi arome iz povrća mogle da kruže unutar posude - tako će paprike biti ukusnije.

Posle sat vremena jelo će biti gotovo i spremno za služenje.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo gemiš i oduševili se: Poslastica za sva čula

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti