Karfiol sa prelivom od sira: Spoj ukusa koji se pamti
Karfiol je jedna od namirnica koja je veoma zahvalna za kombinovanje sa drugim sastojcima, pa je svaki recept za spremanje ovog povrća dobrodošao.
U kombinaciji sa sirom, karfiol je neodoljiv.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 200 g sira
- 1 l pavlake za kuvanje
- 2 žumanceta
- suvi biljni začin
- 1 kašika margarina
- 1 kašika prezli
Priprema:
Očistite karfiol i raščlanite ga na nekoliko manjih "buketa".
Litar vide posolite, pa stavite da proključa, te dodajte karfiol. Kuvajte oko 25 minuta.
Jaja sjedinite sa pavlakom i izrendanim sirom, blago začinite.
Karfiol poređajte u vatrostalnu činiju pospite ga suvim biljnim začinom, prelijte ga mešavinom jaja i pavlake, pa na kraju po njemu iseckajte margarin i pospite prezlama.
Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.
Prijatno.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.