• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavoljub nam otkriva tajnu dobrog pasulja: "Najbitnija je priprema i zaprška"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posetili smo Pasuljijadu i tamo saznali što šta o ovom ukusnom jelu

  • 0

U Levaču, nadomak Trstenika i opštine Rekovac održana je sada već tradicionalna manifestacija "Levačka pasuljijada".

Ove godine ova zanimljiva smotra održala se deseti put i okupila je veliki broj takmičara, ali i posetilaca koji su hteli da okuse pravu, srpsku, tradicionalnu hranu - pasulj, kao što i sam naziv kaže.

Razna udruženja rešila su da se oprobaju u pravljenju pasulja i tako osvoje prvo mesto. Tako se prijavila i ekipa "Karapandža Ćuprija" čiji nam je glavni član Slavoljub Dimi odao tajnu na koji način ga oni prave. Treba napomenuti da su prošle godine oni zauzeli treće mesto u takmičenju za najbolji pasulj.

- Spremamo ga tako što ga prvo potopimo 12 sati u vodi, uglavnom to radim uveče. Ujutru ga procedim, a luk upržim na masti ili ulju šta ima u kuhinji, pa onda stavim vodu i pasulj. Ubrzo stavim kolenice i suva rebra i to se kuva. Posle nekog vremena, skinem kosti i ostavim samo meso i tek onda ubacim slaninu i malo kobasice, može da bude blago ljuta. Naravno, zaprška se podrazumeva - to su luk i brašno.

Bilo kako bilo, svako je pronašao svoj način za pravljenje jednog od omiljenog obroka, a vi nam javite utiske kako je vama prošla priprema pasulja.

Detaljan recept i snimak sa Pasuljijade možete pogledati na snimku sa početka teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: I ovde godine pobedio pasulj "Gradištanac", za čiju naklonost se borilo 147 učesnika

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti