• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šakšuka: Idealna popodnevna zakuska

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživaćete u rapsodiji ukusa!

  • 0
šakšuka, egipatska kuhinja Unsplash.com

Šakšuka nam originalno dolazi iz Tunisa, ali ovo jelo je ustaljeno i u drugim arapskim zamljama i čest je deo porodičnih trpeza.

Možda bi ga neki uporedili sa našim satarašem, jer se priprema od povrća, uz dodatak jaja, međutim, ukus je potpuno drugačiji, a šmek mu daje kumin.

Donosimo vam recept za najlakšu i brzu pripremu.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 4 jajeta
  • 1/2 crvene paprike
  • 500 g svežeg paradajza ili konzerva seckanog
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice ljute tucane paprike
  • sir po želji
  • sveži peršun
  • maslinovo ulje

Priprema:

Najpre ćete sitno iseckati crni i beli luk, pa ga propržite na maslonovom ulju. Tome dodajte papriku i pržite dok ona ne omekša, a onda dodajte začine i propržite sve to sasvim kratko do dodavanja paradajza. Sve to treba da se krčka nekih petnaestak minuta.

Probajte pa dodajte još začina ukoliko procenite da vam je potrebno.

Potom ćete napraviti udubljenja i tu staviti četiri jaja. Posolite i poklopite tiganj. Neka se krčka malo, u zavisnosti kakva jaja volite. Servirajte uz sir, najbolje fetu, i malo peršuna.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bećarac ili sataraš? Ubacite malo kozijeg sira, rešite dilemu i napravite fuziju ukusa u tanjiru

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti