Pita sa tikvicama i šunkom: Obrok koji se lako pravi, a voli ga cela porodica
Sa pitom nema greške, bilo da je pravite za ručak, večeru, užinu; sa sirom, višnjama, jabukom.... prosto, ovaj obrok je uvek primamljiv.
No, da li ste jeli pitu sa šunkom i tikvicama? Ako niste, vreme je da probate.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 100 g tvrdog sira po želji
- 3 jajeta
- svež peršun
- 3 kašike brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 300 g šunke
- suvi biljni začin
Priprema:
Tikvice očistite i izrendajte, pa posolite. Izcedite im višak tečnosti.
U dublju posudu stavite tikvice, dodajte im rendani sir, sitno iseckan peršun i jaja, pa sve začinite suvim biljnim začinom.
Dodajte brašno i prašak za pecivo, te sve to dobro promešajte.
Pleh blago nauljite u pospite brašnom, pa sipajte trećinu smese sa tikvicama.
Po tome poređajte tanke kriške šunke, pa sipajte testo i naizmenično ponavljajte radnju dok ne potrošite sastojke. Završte smesom sa tikvicama.
Pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Smesu probodite čačkalicom kao test da li je testo pečeno - ako jw čačkalica suva, možete isključiti rernu.
Pitu poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.