Ideja za nedeljni ručak: Lovačke šnicle sa pečurkama u belom vinu

  • 1

Čak i ako ne volite da pijete belo vinu, u receptu sa lovačkim šniclama ćete ga obožavati.

Ovo staro domaće jelo ugrejaće vam dušu u ovim prohladnim jesenjim danima, a kuća će vam zamirisati kao u neka stara vremena.

I što da ne, okupite porodicu i prijatelje oko ukusnog obroka, i zajedno dovršite tu bocu vina.

Sastojci:

  • 400 do 500 g junećih šnicli (5 tanjih)
  • 1 kašičica sitne morske soli
  • 1 kašičica slatke ili dimljene začinske paprike
  • 4 kašičice mekog brašna
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 5 ravnih kašičica senfa
  • 3 čena belog luka
  • 250 gr šampinjona
  • 600 ml vode (mesnog ili povrtnog bujona)
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašika svežeg peršunovog lista

Priprema:

Operite šnicle, presecite sve eventualne žile da se ne bi savile prilikom prženja, prosušiti ih, izlupajte kuhinjskim čekićem, posolite, i uvaljajte u mešavinu brašna i začinske paprike.

Na vrućem ulju propržiti šnicle sa obe strane po par minuta, izvadite ih, premažite senfom, pospite mlevenim biberom i ostavite sa strane.

U istom tiganju propržite sitno iseckan beli luk, pa čim zamiriše, bacite preko njih iseckane šampinjone, ulite vodu ili bujon, vratite šnicle, smanjite temperaturu, i nastavite da dinstate  polupoklopljeno na tihoj vatri.

Tokom dinstanja par puta protresite tiganj.

Nakon sat vremena, sipajte belo vino i kuvajte šnicle još 15 do 20 minuta, uz češće mešanje.

Gotove šnicle pospite iseckanim svežim peršunovim listom i poslužite uz pire krompir i kuvanu šargarepu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Kranp

    8. oktobar 2023. | 14:10

    Lov je zabranjen...

    Podelite komentar