Mimoza salata je neizostavni deo bogate trpeze: Neka gosti uživaju u preukusnom jelu
Razna slavlja ne mogu proći bez dobro poznatih salata u našem narodu, a jedna od njih je svakako salata mimoza. Ona će i svaki porodični ručak pretvoriti u pravu gozbu.
Njenih varijanti je mnogo, a u nastavku pogledajte jedan od ukusnih recepata za ovu salatu koju morate spremiti prvom prilikom.
Sastojci:
- 3 krompira
- 300 g stišnjene šunke
- 300 g kačkavalja
- 4 jajeta
- 400 ml kisele pavlake
- 200 g majoneza
- začini
Priprema:
Krompir oljuštite i skuvajte, a skuvajte i jaja. Kada budu gotovi, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Za to vreme izrendajte šunku i polovinu količine kačkavalja, a kada se krompir ohladi, izrendajte i njega. Drugu polovinu kačkavalja izrendajte na sitnije rende.
Za ređanje ove salate pripremite veću činiju kako bi se presek salate lakše uočio.
Prvo stavite polovinu rendanog krompira, začinite solju i biberom, pa premažite tanak sloj kisele pavlake. Potom poređajte rendanu šunku i premažite majonezom. Pospite preko svega krupno rendani kačkavalj i dva rendana jajeta. Preko svega sipajte kiselu pavlaku.
Ponovite redosled slaganja sastojaka, a salatu završite sitno rendanim kačkavaljem i dekorišite po želji. Rashladite je lepo i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Natalija
Ja redovno spremam mimozu salata jer je moja porodica obozava za nedeljni rucak ili ako imamo neke goste. Takodje obavezno uz mimozu spremam rizoto u mom solis kuvalu za pirinac, svi su zdovoljni ovom trpezom kako gosti tako i porodica jer je hrana zdrava i dijetalna posto se sve bari i kuva.
Podelite komentar