Ideja za posni obrok: Punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama
Iskoristite sezonu pečaruka i spremite jednostavan recept za punjene šampinjone sa topljenim biljnim sirom i sardinom.
Uz salatu i parče domaćeg hleba imaćete brzu i laku posnu večeru bez pomuke ili pak prilog uz ručak.
Ovako spremljene pečurke idealne su i da ih poslužite kao posno predjelo.
Sastojci:
- 800 g šampinjona
- 2 konzerve sardine
- 1 crvena, pečena paprika
- 100 g biljnog kačkavalja
- 1 limun
- šaka prezle za posipanje
- kašika ulja
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Obrišite pažljivo pečurke i uklonite svu prljavštinu sa njih, a potom ih okrenite naopačke i uklonite peteljke. Nauljite pleh za pečenje i poređajte šeširiće šampinjona sa gornjom stranom nadole.
Dobro izmiksajte sardine u blenderu. Obavezno stavite i ulje iz konzerve.
Dodajte u ribu sitno seckanu papriku i iseckane stabljike pečuraka.
Iscedite sok od jednog limuna, a potom posolite i pobiberite prema ukusu.
Napunite svaku kapicu od pečuraka sa pripremljenom smesom.
Smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite šampinjone oko 15 minuta.
Izvadite ih i narendajte biljni kačkavalj po njima i obavezno pospite šaku prezli. Vratite pečurke u rernu i zapecite još malo dok se kačkavalj ne istopi i prezle ne dobiju zlatno braon boju.
Pospite ih sa sitno seckanim svežim peršunom i poslužite uz hrskavi hleb i zelenu salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Pečurke u terijaki sosu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.