• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaće kifle, idealan početak dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle buđenja najlepši je miris domaćeg peciva

  • 0
kifla kifle Foto: Shutterstock

Sveže domaće pecivo pojam je topline doma. Kada zamesite testo po svom receptu, obradujete sve ukućane, posebno decu.

Ove kifle su pogodne i za dane posta kao i za vegane, te ih možete poslužiti svakom gostu.

Sastojci: 

  • 1  šolja heljdinog brašna
  • 1 šolja speltinog brašna
  • 3 šolje pšeničnog brašna (može i integralnog ako želite)
  • 2 kašičice soli
  • 5 kašika ulja
  • kvasac
  • voda

Priprema: 

Brašno i so izmešajte, dodajte ulje i toplu vodu, kvacas razmućen u vodi, pa umesite testo. Počnite sa oko dve i po šolje ulja, pa dodajite po potrebi.

Testo je kompaktno kada po ivicama suda u kome mesite ne ostane tragova.

Testo razvijte na pobrašnjenoj površini i isecite ga na trouglove.

Svaki trougao uvijte i ređajte na pouljen pleh ili na pek-papir.

Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 35 minuta.

Kada kifle porumene, izvadite ih iz rerne, prohladite, pa ih jedite same ili uz omiljeni namaz.

Prijatno! 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spremali smo najbolju goveđu salatu u gradu: Sočno meso i prava eksplozija ukusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti