![kifla kifle kifla kifle](https://xdn.tf.rs/2023/10/31/kifle-670x447.jpg)
Domaće kifle, idealan početak dana
Sveže domaće pecivo pojam je topline doma. Kada zamesite testo po svom receptu, obradujete sve ukućane, posebno decu.
Ove kifle su pogodne i za dane posta kao i za vegane, te ih možete poslužiti svakom gostu.
Sastojci:
- 1 šolja heljdinog brašna
- 1 šolja speltinog brašna
- 3 šolje pšeničnog brašna (može i integralnog ako želite)
- 2 kašičice soli
- 5 kašika ulja
- kvasac
- voda
Priprema:
Brašno i so izmešajte, dodajte ulje i toplu vodu, kvacas razmućen u vodi, pa umesite testo. Počnite sa oko dve i po šolje ulja, pa dodajite po potrebi.
Testo je kompaktno kada po ivicama suda u kome mesite ne ostane tragova.
Testo razvijte na pobrašnjenoj površini i isecite ga na trouglove.
Svaki trougao uvijte i ređajte na pouljen pleh ili na pek-papir.
Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 35 minuta.
Kada kifle porumene, izvadite ih iz rerne, prohladite, pa ih jedite same ili uz omiljeni namaz.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Spremali smo najbolju goveđu salatu u gradu: Sočno meso i prava eksplozija ukusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.