Musaka od karfiola: Nesvakidašnji ručak sa specijalnim dodatkom koji ćete odmah zavoleti
Svi smo navikli da jedemo musaku od krompira, razume se, pa čak je postala popularna i ona od tikvica, a retko kad uživamo u ukusu musake od karfiola. Recept za ovo krajnje ukusno, ali neobično jelo nalazi se u nastavku, pa nam javite kako vam je uspela.
Sastojci:
- 1 kg karfiola
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 2 jajeta
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 čaša pavlake za kuvanje
- 2 šolja mleka
- 200 g rendanog kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Karfiol operite kroz kratak mlaz hladne vode pa mu odvojte cvetove i prokuvajte na šporetu u slanoj vodi ili uz suve začine. Kada omekša, procedite ga i ostavite sa strane.
U tiganju na ulju izdinstajte sitno seckani crni i beli luk, pa kad omekša dodajte meso i alevu papriku i ostale začine iz mešanje dinstajte. Kad se sjedini, isključite ringlu.
Odaberite vatrostalnu činiju u kojoj ćete peći musaku i malo je nauljite. Karfiol lagano viljuškom izgnječite pa polovinu poređajte po dnu tepsiju tako da se celo prekrije. Preko njega sipajte mleveno meso i preko njega preostalu količinu karfiola.
Stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata. U činiju umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje i mleko pa kada prođe 20 minuta od pečenja, prelijte preko musake i ostavite još deset minuta da se peče.
Kada bude gotova musaka, izvadite je iz rerne i pospite kačkavaljem da se otopi dok je topla. Pomalo je ovaj sastojak neuobičajen, ali se odlično slaže sa karfiolom, posebno kada se zapeče.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.