Musaka od karfiola: Nesvakidašnji ručak sa specijalnim dodatkom koji ćete odmah zavoleti

 
  • 0

Svi smo navikli da jedemo musaku od krompira, razume se, pa čak je postala popularna i ona od tikvica, a retko kad uživamo u ukusu musake od karfiola. Recept za ovo krajnje ukusno, ali neobično jelo nalazi se u nastavku, pa nam javite kako vam je uspela.

Sastojci:

  • 1 kg karfiola
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika aleve paprike
  • 2 jajeta
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 čaša pavlake za kuvanje
  • 2 šolja mleka
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

Karfiol operite kroz kratak mlaz hladne vode pa mu odvojte cvetove i prokuvajte na šporetu u slanoj vodi ili uz suve začine. Kada omekša, procedite ga i ostavite sa strane.

U tiganju na ulju izdinstajte sitno seckani crni i beli luk, pa kad omekša dodajte meso i alevu papriku i ostale začine iz mešanje dinstajte. Kad se sjedini, isključite ringlu.

Odaberite vatrostalnu činiju u kojoj ćete peći musaku i malo je nauljite. Karfiol lagano viljuškom izgnječite pa polovinu poređajte po dnu tepsiju tako da se celo prekrije. Preko njega sipajte mleveno meso i preko njega preostalu količinu karfiola.

Stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata. U činiju umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje i mleko pa kada prođe 20 minuta od pečenja, prelijte preko musake i ostavite još deset minuta da se peče.

Kada bude gotova musaka, izvadite je iz rerne i pospite kačkavaljem da se otopi dok je topla. Pomalo je ovaj sastojak neuobičajen, ali se odlično slaže sa karfiolom, posebno kada se zapeče.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti