• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za hlebiće sa kajmakom: Za ove "oblačiće" se svi grabe u restoranima, ali sa razlogom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mekani kao duša, a ukus će vam zagrejati srca

  • 0
mini hleb, lepinjice, hleb, hlebčići, lepinje Foto: Shutterstock

Hepčići u restoranima su uvek nekako mamila, naročito kada se serviraju pre nego što nam stigne ostatak hrane.

Ali, još je lepše kada su to lepinjice sa kajmakom, jednim od najlepših "umaka", tačnije priloga, koje imamo. Zato, nemojte propustiti priliku da sami napravite ove male medaljone od testa, jer je recept i priprema veoma laka.

Sastojci za hlebiće:

  • 500g brašna 
  • 250ml vode
  • ulje
  • kockica svežeg kvasca 
  • so
  • šećer
  • kajmak

Priprema hlebića:

U jednu činiju sipajte vruću vodu i rastopite manju kockicu kvasca i ostavite da naraste.

U činiju sipajte so i bršno i kanite malo ulja. Brašno dodajte iz delova.

Počnite da mešate sve dok se smesa ne pretvori u glatko i nelepljivo testo. Pospite malo brašna na radnu površinu i podelite ga na osam ili više delova i oblikujte ih u loptice. Poređajte ih na pleh i ostavite ih oko 30 minuta da narastu.

Lepinjice stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 20-ak minuta, tačnije, dok ne porumene.

Ukoliko želite da vam lepinjice budu punjene kajmakom, možete ih izvaditi minut - dva ranije. Sačekajte malo da se ohladi i presecite tako da možete ubaciti  kašičicu kajmaka.

Vratite ih još minut u vruću rernu.

Ako ne, servirajte ih lepo uz kajmak i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da procenimo koji je hleb kvalitetan i kako nas marketinški obmanjuju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti