• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sočan svinjski vrat sa prilogom od krompira i šargarepe: Ideja za lak ručak spremljen u rerni

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavan i srdačan obrok koji se brzo i lako sprema

  • 0
Svinjski  vrat i krompir Foto: Shutterstock

Za mnoge pravi ručak mora da sadrži životinjske proteine i malo skroba koji povećava nivo serotonina.

Postoji mnogo načina da se napravi jedan takav idealan obrok, što znači da možete imati klasičan ručak od mesa i krompira svaki dan tokom meseca da pritom ne ponovite dva puta isti recept.

A mi smo tu ako vam zatrebaju neke nove ideje. Danas je pred vama jednostavan i srdačan obrok od svinjskog vrata i krompira koji se brzo i lako sprema, a savršen je tokom ovih ledenih dana.

Sastojci

  • 500 g svinjskog vrata
  • 600-700 g krompira
  • 2-3 šargarepe
  • senf
  • suvi biljni začin
  • maslinovo ulje
  • bosiljak
  • peršun

Priprema

Meso prvo izlupajte a potom začinite sa suvim biljnim začinom i solju, namažite sa senfom i maslinovim uljem i ostavite da se manirina u frižideru oko pola sata.

Za to vreme oprerite, oljuštite i isecite krompir i šargarepu na priblično jednake kriške, prebacite u jednu posudu i posolite, dodajte suvi biljnio začin, bosiljak i sušeni peršun.

Pripremite vatrostalnu činiju koju ćete predhodno da premažete uljem.

Prvo poređajte krompir i šargarepe, pa preko dodajte meso.

Dospite vode toliko da krompir ogrezne, a potom zatvorite vatrostalnu posudu sa folijom.

Ugrejte rernu na 250 stepeni i pecite meso sa prilogom oko 40 minuta. Nakon toga skinite foliju i povremeno okrenite meso, kako bi se zapeklo sa svih strana, a višak vode ispario.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti