Topla supa ili čorba je neizostavan deo svakog zimskog ručka, a danas vam predstavljamo recept za posnu čorbu od paradajza.
Sastojci:
- 100 ml soka od paradajza
- 1 kašika ulja
- 1 kašika brašna
- 1 l vode
- 1 čen belog luka
- suvi biljni začin
- biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite jednu kašiku brašna.
Dodajte sok od paradajza i jedan litar hladne vode, pa mešajte sve vreme dok ne proključa.
Dodajte sitno iseckani beli luk, suvi biljni začin i biber. Poslužite toplo, ukoliko ne postite, možete dodati kašiku pavlake.
Prijatno.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za posne paprike sa heljdom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.