• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posne lisičarke: Specijalitet kome ne možete odoleti

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posni meni je mnogo raznovrsnji nego što mislimo

  • 0
Pečurke lisičarke Foto: Shutterstock

Ponekad nije jednostavno biti inspirativan svakoga dana kada je spremanje obroka u pitanju, pogotovo za vreme posta. Ipak, nije ni tako teško. Recept za posni obrok od lisičarki tu je kao jedan od predloga za brzo, a ukusno jelo.

Kako se spremaju posne lisičarke?

Sastojci:

  • 500 g lisičarki
  • 2 glavice crnog luka
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema: 

Na zagrejanom ulju prodinstajte crni luk.

Sveže ili zamrznute pečurke spustite na luk i dinstajte na laganoj vatri. Ukoliko je potrebno, dodajte malo vode da ne zagore.

Posle 15-ak minuta začinite suvim biljnim začinom ili solju.

Lisičarke možete servirati uz kuvani krompir i na njih izrendati posni, biljni kačkavalj.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za posne paprike sa heljdom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti