• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Mišlenov vodič dodato 5 beogradskih restorana: Ukupno se ponosimo sa njih 22

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mišlen vodič Beograd 2024 sa zadovoljstvom predstavlja novi izbor restorana u srpskoj prestonici

  • 0
Michelin star Foto: Phanuphong Thepnin / Alamy / Alamy / Profimedia

Zahvaljujući napretku, novoj Bib Gourmand nagradi za jedan restoran i još četiri preporučena restorana, Beograd nastavlja da nudi kvalitetnu kuhinju sa internacionalnim izgledom.

Mišlen vodič Beograd 2024 sa zadovoljstvom predstavlja novi izbor restorana u srpskoj prestonici. U ovom trećem izdanju, pet novih restorana je uključeno u preporuke Vodiča, čime se broj objekata koje su inspektori istakli popeo na 22.

- Naši inspektori su primetili veliki entuzijazam na restoranskoj sceni, pa su se u gradu Beogradu s pažnjom fokusirali na male bistroe i živahnu kuhinju. Prethodni izbor je potvrđen, čak i ako su se neki kuvari promenili, što potvrđuje da restoranski preduzetnici i dalje imaju sjajnu viziju hrane i pića - objasnio je Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Mišlen vodiča, piše "Guide MICHELIN".

- I u starom gradu i u čudnim kvartovima, čuveni anonimni inspektori su primetili fokus na domaću proizvodnju, jednostavne, ali ukusne recepte i zanimljiv balans između tradicionalne srpske i moderne kuhinje, sa internacionalnom notom - dodao je.

Novi restoran koji se ponosi Bib Gourmandom

Jedan novi Bib Gourmand dodeljen je novom restoranu u selekciji - Istok - koji nudi jednostavnu, ali izdašnu autentičnu vijetnamsku kuhinju. Inspektori su posebno cenili Goi Cuon, vegetarijansku letnju rolnicu. Ambijent je klasičan orijentalni, upotpunjen tradicionalnim lampionima.

Četiri nova preporučena objekta

Pored ovog novog Bib Gourmand restorana, u izboru za 2024. pojavljuju se 4 nove adrese.

Klub Književnika, više od 70 godina istorije ovog amblematičnog srpskog restorana; jedan od najpopularnijih kulturnih kafea koji je nastao posle Drugog svetskog rata. Atmosfera je tradicionalna sa prijatnim dekorom. Obavezno za jesti ovde je gibanica, sa sirom i aromatičnim biljem - čeka se 25 minuta, ali se isplati.

L'Adresse se nalazi u luksuznom hotelu Saint Ten, a Hram Svetog Save udaljen je samo nekoliko metara. Međunarodna kuhinja teži srednjoj Evropi, sa divnim karpačoom od govedine i jednostavnim filetom tune u fuzionom stilu, sa mešanim povrćem i sečuanskim biberom za pojačavanje toplote.

Na Ćošku, smešten na istoku grada u mirnom kraju, restoran je u stilu francuskog bistroa sa prijatnom atmosferom i mešavinom srpske i internacionalne kuhinje. Jagnjetina u belom vinu je klasika kuće, ukusna i evokativna na Srbiju i njenu zanimljivu proizvodnju mesa.

Pinot, pozicioniran na pola puta između inovacije i klasične kuhinje sa širokim menijem. Proizvodi svežu, sezonsku kuhinju koja se često menja, izdašne porcije i klasične pripreme predstavljene u gracioznim oblicima. Nalazi se na Novom Beogradu, modernom delu grada.

Inspektori preporučuju mešanu salatu od svežih pečuraka sa sirom i ekstra devičanskim maslinovim uljem, mirisnu i sezonsku ako ga posetite u pravo doba godine.

Pored ovih pet novih adresa, svi objekti navedeni u izdanju Mišlen vodiča Beograd za 2023. ponovo su potvrđeni u izboru za 2024. godinu.

Svaki hotel u Vodiču je odabran zbog svog izuzetnog stila, usluge i ličnosti (sa paketima koji odgovaraju svim budžetima) i mogu se rezervisati direktno na veb lokaciji i u aplikaciji MICHELIN Guide.

U Beogradu možete otkriti idealne adrese za mlade putnike kao što je Mama Shelter Beograd, ili malo dalje, na mestu kao što je Viceroy Kopaonik, i dizajnerski butici kao što su Townhouse 27 i Hotel Indigo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li znate kako da napravite kimči? Ovako se sprema čuvena korejska turšija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti