• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pasta sa nadevom od kelja: Pravo "utešno" jelo za ove hladne dane

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzbudljiva kombinacija koju ćete poželeti da isprobate

  • 0
Pasta sa keljom Foto: Shutterstock

Iako je veoma zdrav, kelj, čini se, retko kad zaluta na našu trpezu. Uglavnom se sprema kao varivo, što može da bude dosadno i neinspirativno za kuvanje, zbog čega smo za vas pripremili uzbudljiv recept koji ćete poželeti da isprobate.

Pasta od kelja kombinuje omiljenu italijansku testeninu sa sa sočnim sosom od sotiranog keljom, kremaste rikote i slanog parmezana.

Uz koricu limuna, beli luk i dašak crvene tucane paprike, ovo je pravo "utešno" jelo za ove hladne dane.

Sastojci

  • 350 g testenine
  • 200 g slanine za prženje
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka zgnječeno
  • crvena tucana paprika prema ukusu
  • 200 gr kelja
  • koricu 1/2 limuna
  • 100 gr parmezana
  • 1/2 kašičice soli
  • biber prema ukusu

Priprema:

Stavite testeninu da se kuva prema uputsvu sa pakovanja.

Za to vreme dobro operite i ocedite kelj. Isecite korenasti deo i ostavite samo listove koje ćete da isečete na veličine zalogaja.

U velikoj šerpi ispecite slaninu i izvadite je da se ocedi. U preostalu masnoću dodajte maslinovo ulje, stavite beli luk i tucanu papriku da se prodinstaju. Potom ubacite kelj i dinstajte sve oko pet minuta.

Smanjite toplotu, i potom dodajte jednu utlaču vode u kojoj se kuva testenita, rikotu, parmezan, so, biber i koricu limuna. Mešajte dok sos ne postane kremast. Ubacite prženu slaninu.

Iscedite i prespite testeninu u sos, mešajte dok se sve dobro ne sjedini, povremeno dosipajući vodu od testenine, ukoliko je potrebno.

Poslužite odmah.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li znate kako da napravite kimči? Ovako se sprema čuvena korejska turšija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti