Ćufte od pečenja: Sjajan ručak za dan posle Božića
Ako ćete jedan deo pečenja koje je preostalo od Božića sačuvati za kupus ili grašak, drugi deo već odmah sutradan možete iskoristiti da spremiti svima omiljene ćufte.
Toliko su ukusne, kao one od svežeg mesa, a recept lagan.
Sastojci za ćufte od preostalog pečenja
- 400 g pečenog svinjskog mesa
- 3 veća krompira
- 3 kašike brašna
- 2 jajeta
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika peršuna
- so
- biber
- malo ulja
Priprema ćufti od preostalog pečenja:
Meso sameljite ili usitnite na neki drugi način na što manje komadiće.
Krompir dobro operite, pa ga skuvajte sa sve ljuskom. Kada je portpuno omekšao oljuštite ga, izgnječite viljuskom, pa ga pomešajte sa mesom. Dodajte brašno, cela jaja, sitno naseckan peršun i sve začinite po ukusu.
Ako više volite da budu pikantnije možete dodati i tucanu ljutu papriku umesto mlevene. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, pa rukama oblikujte ćufte.
Na tiganju zagrejte malo ulja, pa ih pržite oko pet minuta sa svih strana, čisto da se spolja uhvati korica i budu vruće.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zapečeni krompir sa ukusnim nadevom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.