• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Probali smo kokošje, prepeličje i ćureće jaje: Svako donosi različite benefite, a evo koje je najukusnije

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prepelečja, kokošja ili ćureća?

  • 0

Jaja se mogu naći u svakom "kutku" našeg dnevnog jelovnika. Bilo da ih koristimo za pripremu drugih jela ili ih konzumirali samostalno.

No, svako jaje nosi određene prednosti za naše telo.

Kokošja jaja

Jaja su među najhranljivijim namirnicama na planeti. Bogata su vitaminima A, B12, B2, D, E, B6, kao i kalcijumom i cinkom. Donose 78 kalorija i šest grama proteina, kao i pet grama masti.

Prepeličja jaja

Jedno jaje prepelice obezbeđuje značajan deo vaših dnevnih potreba za vitaminom B12, selenom, riboflavinom i holinom, zajedno sa gvožđem - sve u porciji koja sadrži samo 14 kalorija, piše "Healthline.com".

Selen i riboflavin su važni hranjivi sastojci koji pomažu vašem telu da razgradi hranu koju jedete i transformiše je u energiju.

Ćureća jaja

Ćureća jaja pored bogatstva vitamina, dolaze puna minerala, posebno selena i gvožđa.  Svako ćureće jaje obezbeđuje 3,24 miligrama gvožđa, što je 18 procenata i 41 procenat preporučenih dnevnih unosa za žene i muškarce, prenosi "Heritagebellefarms.com".

Koliko dugo se kuvaju jaja?

Iako svako jaje nosi određene benefite, nije svako jaje istog ukusa. Nekako smo navikli na kokošja jaja, pa njihov ukus često ne komentarišemo. Ali zato smo odlučili da uporedimo ova tri jajeta - kokošje, prepeličje i ćureće.

Sva jaja smo pripremali na identičan način - kuvanjem.

Da biste dobili tvrdo kuvana prepeličja jaja, morate ih kuvati oko pet minuta, tako što ćete ih spustiti u već zagrejalu vodu.

Ćureća jaja se kuvaju oko 10 minuta.

Kokošja jaja, ako želimo da budu sasvim tvrdo kuvana, onda ih kuvamo dodatnih 10 do 15 minuta nakon što je proključala voda.

U vudeu na početku teksta pogledajte kako je izgledala naša degustacija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako pripremiti poširana jaja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti