Recept za brzi bakin kolač sa jabukama: Savršen starinski kolač

 
M. M.
M. M.
 
  • 0

Ako ste željni pravog domaćeg slatkog kolača koji će da vas vrati u detinjstvo i bakin zagrljaj, predlažemo vam današnji recept za domaći kolač od jabuka.

Jednostavan za pripremu, bogat mekanim biskvitom i još sočnijim začinjenim jabukama, ovaj slatkiš može da se posluži i kao užina i kao sladak doručak uz čašu toplog mleka.

Sastojci:

Nadev:

  • 6 komada srednje veličine jabuka
  • sok od limuna
  • meveni cimet

Biskvit:

  • 3 cela jaja  
  • 15 kašika šećera
  • 15 kašika ulja
  • 15 kašika mleka
  • 15 kašika brašna
  • 1 Prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 Vanilin šećer

Priprema

Izmiksajte jaja sa vanilin i običnim šećerom, a potom dodajte ulje i mleko.

Brašno pomešajte sa solju i praškom za pecivo i postepeno presipajte u smesu od jaja, dok ne dobijete jednoličnu smesu za biskvit.

Pripremite tepsiju za pečenje, stavite pak papir i dodatno premažite uljem, a potom izlite samo polovinu testa. Pecite na 180 stepeni, oko 15 minuta.

Za to vreme operite, ogulite i narendajte jabuke, zatim ih prelijte sa sokom od limuna i dodajte cimet prema vašem ukusu.

Kada je biskvit u rerni do pola pečen, izvadite ga i na njega prebacite izrendane jabuke, a potom ih zalijte sa preostalim testom.

Vratite kolač u rernu i pecite oko desetak minuta. Isključite rernu i ostavite da kolač odstoji unutra još oko pet minuta.

Izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se prohladi a potom ga isecite na veće kocke i pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite lokum u kućnoj radinosti: Ne morate da idete u Tursku da biste ga jeli

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti