Recept za brzi bakin kolač sa jabukama: Savršen starinski kolač
Ako ste željni pravog domaćeg slatkog kolača koji će da vas vrati u detinjstvo i bakin zagrljaj, predlažemo vam današnji recept za domaći kolač od jabuka.
Jednostavan za pripremu, bogat mekanim biskvitom i još sočnijim začinjenim jabukama, ovaj slatkiš može da se posluži i kao užina i kao sladak doručak uz čašu toplog mleka.
Sastojci:
Nadev:
- 6 komada srednje veličine jabuka
- sok od limuna
- meveni cimet
Biskvit:
- 3 cela jaja
- 15 kašika šećera
- 15 kašika ulja
- 15 kašika mleka
- 15 kašika brašna
- 1 Prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 1 Vanilin šećer
Priprema
Izmiksajte jaja sa vanilin i običnim šećerom, a potom dodajte ulje i mleko.
Brašno pomešajte sa solju i praškom za pecivo i postepeno presipajte u smesu od jaja, dok ne dobijete jednoličnu smesu za biskvit.
Pripremite tepsiju za pečenje, stavite pak papir i dodatno premažite uljem, a potom izlite samo polovinu testa. Pecite na 180 stepeni, oko 15 minuta.
Za to vreme operite, ogulite i narendajte jabuke, zatim ih prelijte sa sokom od limuna i dodajte cimet prema vašem ukusu.
Kada je biskvit u rerni do pola pečen, izvadite ga i na njega prebacite izrendane jabuke, a potom ih zalijte sa preostalim testom.
Vratite kolač u rernu i pecite oko desetak minuta. Isključite rernu i ostavite da kolač odstoji unutra još oko pet minuta.
Izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se prohladi a potom ga isecite na veće kocke i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Napravite lokum u kućnoj radinosti: Ne morate da idete u Tursku da biste ga jeli
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.