Mlinci sa piletinom i pečurkama je jelo iz snova: Obiman ručak spremljen u rekordnom vremenu
Mlinci su tradicionalno jelo na našim prostorima i deifnitivno jedno od najukusnijih. Neki bi rekli da su ovo "domaće lazanje", ali mnogi ih rangiraju iznad italijanskog specijaliteta.
Mlince možemo videti u raznim receptima i u kombinacijama sa različitim sastojcima. No, mlinci sa piletinom i pečurkama i to u kremastom sosu, nemaju zamerke i prava je kulinarska fantazija.
Sastojci za mlince sa piletinom i pečurkama:
- 1 pakovanje mlinaca, oko 250g
- 400g pečuraka, jedno pakovanje
- 2 komada pilećeg belog mesa
- 1 kocka za supu
- 300 g kačkavalja
- 300ml pavlake za kuvanje
- 200-250 g kačkavalja
- so, biber i biljni začini
Pirprema mlinaca sa piletinom i pečurkama:
Piletinu isecite na kockice, začinite i stavite da se isprži.
Pečurke očistite i isecite po dužini.
Dodajte pečurke u isti tiganj ili šerpici gde je piletina.
Neka se dinstaju na srednjoj vatri.
Uzmite jednu dublju i široku posudu i sipajte oko pola litra tople vode. Mlince potopite u nju i ostavite par minuta da upiju.
Izvadite piletinu i pečurke kašikom i u tiganj sipajte pavlaku za kuvanje, koja će poprimiti savršen ukus od prethodnog prženja.
U posudu za pečenje stavite jedan sloj pavlake za kuvanje iz tiganja, preko natopljene mlince, pa piletinu i pečurke. Prekrijte ponovo sosom i opet postavite mlince. Tako dok ne dođete do poslednjeg željenog sloja.
Pecite u rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pred kraj pospite kačkavalj preko svega i vratite da se istopi.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.