• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mlinci sa piletinom i pečurkama je jelo iz snova: Obiman ručak spremljen u rekordnom vremenu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kremasta tekstura i kombinacija koju svi obožavamo

  • 0
Mlinci, mlinci sa pečurkama, pita sa pečurkama, lasanja, vegetarijanska lazanja, lazanja sa pečurkama, mlinci sa pečurkama Foto: Shutterstock

Mlinci su tradicionalno jelo na našim prostorima i deifnitivno jedno od najukusnijih. Neki bi rekli da su ovo "domaće lazanje", ali mnogi ih rangiraju iznad italijanskog specijaliteta.

Mlince možemo videti u raznim receptima i u kombinacijama sa različitim sastojcima. No, mlinci sa piletinom i pečurkama i to u kremastom sosu, nemaju zamerke i prava je kulinarska fantazija.

Sastojci za mlince sa piletinom i pečurkama:

  • 1 pakovanje mlinaca, oko 250g  
  • 400g pečuraka, jedno pakovanje
  • 2 komada pilećeg belog mesa
  • 1 kocka za supu
  • 300 g kačkavalja
  • 300ml pavlake za kuvanje
  • 200-250 g kačkavalja
  • so, biber i biljni začini

Pirprema mlinaca sa piletinom i pečurkama:

Piletinu isecite na kockice, začinite i stavite da se isprži.

Pečurke očistite i isecite po dužini.

Dodajte pečurke u isti tiganj ili šerpici gde je piletina.

Neka se dinstaju na srednjoj vatri.

Uzmite jednu dublju i široku posudu i sipajte oko pola litra tople vode. Mlince potopite u nju i ostavite par minuta da upiju.

Izvadite piletinu i pečurke kašikom i u tiganj sipajte pavlaku za kuvanje, koja će poprimiti savršen ukus od prethodnog prženja.

U posudu za pečenje stavite jedan sloj pavlake za kuvanje iz tiganja, preko natopljene mlince, pa piletinu i pečurke. Prekrijte ponovo sosom i opet postavite mlince. Tako dok ne dođete do poslednjeg željenog sloja.

Pecite u rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pred kraj pospite kačkavalj preko svega i vratite da se istopi.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti