Paradajz čorba je obrok kome nećete odoleti: Začini su ključni sastojak

 
B. P.
B. P.
 
  • 1

Nema ništa lepše od domaćeg obroka, napravljenog sa mnogo ljubavi. Recept za paradajz čorbu je upravo takav, a začini je čine još više specifičnom.

Sastojci za paradajz čorbu:

  • 500 ml pasiranog paradajza (ili flaša domaćeg paradajza)
  • 500 ml vode
  • 1 šaka makarona
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • 2 čena belog luka
  • seckani peršun
  • 3 kašike ulja
  • so, biber

Priprema paradajz čorbe:

Na zagrejanom ulju u šerpi propržite sitno seckane crni i beli luk pa kad promene boju, dodajte brašno i sve to dinstajte na tihoj temperaturi ringle. Potom sklonite sa šporeta i postepeno dodajte paradajz uz neprekidno mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Posle paradajza dodajte i vodu i vratite na ringlu da se kuva.

Kada čorba proključa, dodajte makarone pa i sve ostale sastojke, odnosno šećer, začine i peršun.

Možete je zgusnuti ili razrediti, sve po ukusu, a i ubaciti krutone.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • V.A.Laki

    19. februar 2024. | 10:16

    Не могу одолети !

    Podelite komentar