• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dorajaki palačinke svi obožavaju: Da li će nadmašiti i one domaće?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept je lak, tekstura vazdušasta, a ukus savršen

  • 0
Dorajaki palačinke Foto: Albert Gonzlez / Alamy / Alamy / Profimedia

Najpopularnije palačinke su one domaće ili pak američke, no to vam ovaj recept lako može promeniti.

Jeste li ikad probali dorajaki palačinke? 

Iako naizgle deluju kao nešto veoma ukusno, ali kao "već viđeno", ovakvoj teksturi ćete se radovati na sam pomen ovih palačinki. Dorajaki su japanski specijalitet, ali ove duple, punjene palačinke vrlo brzo su zavele sve zemlje, a evo kako ih pripremiti bez ikakve muke.

Sastojci za dorajaki palačinke:

  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašika meda
  • 3/4 šolje mleka
  • krem
  • voće, po želji

Priprema dorajaki palačinki:

U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo.

U drugoj posudi umutite jaja, šećer i med. Dodajte mleko i dobro promešajte.

Sjedinite sastojke iz obe činije i mešajte dok ne postane glatko.

Krem stavite u frižider da se malo ohladi.

Zagrejte tiganj i na nižijoj temperaturi zagrejte ulje.

Pola kutlače je mera za jednu palačinkicu.

Sipajte je u taganj "iz mesta", tako što nećete razlivati palačinke.

Kada se pojave balončići, tačnije rupice, vreme je da okrenete palačinku. Na drugoj strani je pecite jedan minut.

Na jednu stranu palačinke namažite jednu kašiku krema, punu, pa preklopite drugom. Ivice pritisnite kako biste zatvorili palačinke.

U punjenje možete dodavati voće, mleveni keks ili praviti i slane verzije ovih kremastih poslastica.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mini mafini od samo 5 sastojaka: Recept za zdravi dezert

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti