U bogatstvu modernih recepata lepo je prisetiti se jela na kojima su odrastale generacije. Među njima je i sladak kupus s mesom.
Svako ima svoj recept za ovo jelo, a u nastavku vam dajemo jedan od njih, odličan predlog za današnji ručak.
Sastojci:
- 400 g svinjskog mesa od plećke
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 peršun
- 1 glavica svežeg kupusa
- 1 manja glavica belog luka
- 1 paradajz ili dve kašike paradajz-pirea
- suvi biljni začin
- biber
- ulje ili svinjska mast
Priprema:
Meso iseckajte na kockice i propržite na masnoći. Dodajte iseckano povrće - luk, šargarepu i peršun.
Sve prodinstajte i dodajte krupnije isečen kupus.
Lagano dinstajte uz povremeno dodavanje malo vode.
Kada je kupus omekšao, dodajte iseckan beli luk i začine.
Krčkajte još malo, pa poslužite.
Možete posuti svežim peršunom ili dodati pavlaku ili sir, ako volite.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako napraviti brze, novogodišnje kolačiće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.