• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna ideja za posni ručak: Špagete sa pečurkama i orasima

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isprobajte ovaj recept i javite nam kako je prošlo

  • 0
Posne bolonjeze Foto: Shutterstock

Ako volite špagete bolonjeze, obožavaćete ovaj posni recept.

U pitanju je posna verzija ovog originalnog jela koja je apsolutno ukusna i zahteva samo cele, prirodne sastojke. U doba posta, ako niste ljubitelj proizvode nalik mesu i drugih zamena kao što je soja, špagete sa kremini pečurkama isečenim na kriške i različite veličine, uz iseckane orahe, dobićete teksturu koja je potrebna ovom jakom „bolonjezu“.

Uz sos koji je pun ukusa zahvaljujući izbalansiranoj mešavini bilja i začina - ne možete da ne uživate.

Isprobajte ovaj recept i javite nam kako je prošlo!

Sastojci: 

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, sitno iseckan
  • 2 velika čena belog luka, sitno iseckana
  • 450 gr kremini pečuraka, pola isečenih na kriške, a pola na sitne trakice
  • 1 šolja / 100 gr oraha, sitno iseckanih
  • 2 paradajza, grubo iseckana
  • 450 ml pelat od paradajza
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašika paradajz-paste
  • 1 kašika sušenog origana
  • 1 kašika sušenog bosiljka
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • 1/4 kašičice tucane paprike
  • so i biber po ukusu

Priprema: 

Zagrejte maslinovo ulje u loncu ili širokom tiganju na srednjoj vatri.

Dodajte seckani luk i beli luk i dinstajte dva do tri minuta dok luk ne postane providan - ali ne smeđi.

Dodajte kremini pečurke i dinstajte šest do osam minuta, tokom kojih će pečurke pustiti vodu.

Kada ova voda potpuno ispari i smeša se prilično osuši, dodajte sve bilje i začine, jabukovo sirće i paradajz-pastu. Dobro promešajte kako biste bili sigurni da su pečurke dobro obložene začinima.

Dodajte seckani paradajz i pelat  i ponovo promešajte.

Ostavite da se kuva na srednje niskoj vatri oko 20 minuta, povremeno mešajući.

Dodajte seckane orahe, so i biber i kuvajte još pet minuta.

Uklonite sa vatre i poslužite uz porciju kuvane testenine. Prema želji možete da pospete i veganskim parmezanom.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti