Još jedna ideja za posni ručak: Špagete sa pečurkama i orasima
Ako volite špagete bolonjeze, obožavaćete ovaj posni recept.
U pitanju je posna verzija ovog originalnog jela koja je apsolutno ukusna i zahteva samo cele, prirodne sastojke. U doba posta, ako niste ljubitelj proizvode nalik mesu i drugih zamena kao što je soja, špagete sa kremini pečurkama isečenim na kriške i različite veličine, uz iseckane orahe, dobićete teksturu koja je potrebna ovom jakom „bolonjezu“.
Uz sos koji je pun ukusa zahvaljujući izbalansiranoj mešavini bilja i začina - ne možete da ne uživate.
Isprobajte ovaj recept i javite nam kako je prošlo!
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki luk, sitno iseckan
- 2 velika čena belog luka, sitno iseckana
- 450 gr kremini pečuraka, pola isečenih na kriške, a pola na sitne trakice
- 1 šolja / 100 gr oraha, sitno iseckanih
- 2 paradajza, grubo iseckana
- 450 ml pelat od paradajza
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašika paradajz-paste
- 1 kašika sušenog origana
- 1 kašika sušenog bosiljka
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica paprike u prahu
- 1/4 kašičice tucane paprike
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u loncu ili širokom tiganju na srednjoj vatri.
Dodajte seckani luk i beli luk i dinstajte dva do tri minuta dok luk ne postane providan - ali ne smeđi.
Dodajte kremini pečurke i dinstajte šest do osam minuta, tokom kojih će pečurke pustiti vodu.
Kada ova voda potpuno ispari i smeša se prilično osuši, dodajte sve bilje i začine, jabukovo sirće i paradajz-pastu. Dobro promešajte kako biste bili sigurni da su pečurke dobro obložene začinima.
Dodajte seckani paradajz i pelat i ponovo promešajte.
Ostavite da se kuva na srednje niskoj vatri oko 20 minuta, povremeno mešajući.
Dodajte seckane orahe, so i biber i kuvajte još pet minuta.
Uklonite sa vatre i poslužite uz porciju kuvane testenine. Prema želji možete da pospete i veganskim parmezanom.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.