• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ideje za brzi ručak: Recept za "tako" salatu

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, ima sve one "prave stvari" za dobar obrok

  • 0
Tako salata Foto: Shutterstock

Retko da postoji izdašnija i raznovrsnija obrok-salata od klasične "tako" salate. Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, ima sve one "prave stvari" za dobar ručak ili večeru.

U ovom receptu vam predstavljamo klasičnu verziju, ali najbolja stvar u vezi sa tako salatom je što je veoma - prilagodljiv.  Pripremite sve svoje omiljene sastojke i dodatke za salatu, pomešajte ih u veliku činiju i dobijate bez muke brz i kvalitetan obrok.

Uz to dodajemo i recepte kako da spremite čuveni tako začin i pico de gallo, meksički umak, koje uvek možete da imate pri ruci.

Sastojci:

  • 500 g mlevene junetine
  • so i biber prema ukusu
  • 2 kašike tako začina
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 šolje biljnog ulja
  • 2 kukuruzne tortilje, isečene na trakice
  • 2 glave zelene salate
  • 2 1/2 šolje prepolovljenih čeri paradajza
  • 1 konzerva crnog pasulja, oceđena, isprana
  • 1 šolja rendanog kačkavalja
  • 1/2 šolje pico de gallo
  • 1/4 šolje  seckani svež korijander
  • 1/2 šolje pavlake

Tako začin: 

  • 1/2 šolje čili u prahu
  • 1/4 šolje  mleveni kim
  • 2 kašike dimljena paprika
  • 4 kašike sveže mleveni crni biber
  • 4 kašike Beli luk u prahu
  • 4 kašike soli
  • 4 kašike crni luk u prahu
  • 2 kašike sušeni origano

Pico de gallo

  • 1 šolja sitno seckanog belog luka 
  • 1 srednja ljuta papričica 
  • ¼ šolje soka limuna
  • ¾ kašičice fine morske soli
  • 4 velika paradajza, sitno seckani
  • ½ šolje sitno seckanog svežeg korijandera 

Priprema: 

U velikom tiganju propržite junetinu, a potom začinite sa solju i biberom. Dodajte tako začin, paradajz pastu i dve kašike vode. Dinstajte meseco dalje, povremeno mešajući, dok junetina ne porumeni, oko pet minuta. Uklonite sa vatre.

U drugi veliki tiganj, sipajte ulje i zagrejte na srednje jakoj vatri da bude vrelo, ali da ne počne da dimi. Ispržite isečene trake tortilje do zlatno smeđe boje, oko dva minuta. Prebacite na papirni ubrus i odmah posolite.

U velikoj činiji začinite zelenu salatu sa prstohvatom soli, zatim dodajte paradajz, pasulj i junetinu. Sve dobro promešajte da se sjedini.

Na vrh pospite kačkavalj, pico de gallo, korijander i trakice od tortilje, i sve zalijte sa pavlakom.

Prijatno! 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti