• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posni mafini za doručak: Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovu poslasticu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako vam se prijede nešto slatko za vreme posnih dana

  • 0
Posni mafini Foto: Shutterstock

Ovo je vrhunski recept za posne mafine.

Jedan i jedini način koji će vam ikada zatrebati da ispečete savršeno vlažne i mekane mafine sa visokim bucmastim vrhom specifičnim za mafine - a bez ikakvih dodataka jaja i mleka.

A toliko su laki za spremanje da možete da odete pravo u kuhinju da ih spremate, čim završite čitanje ovog uputstva.

Sastojci: 

  • 150 g mešavine muslija
  • 50 g + 4 kašike šećera
  • 160 g običnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 250 ml zaslađenog sojinog mleka
  • 1 jabuka, oljuštena i narendana
  • 5 kašike ulja
  • 50 g oraha grubo iseckanih

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite kalup za mafine sa korpicama.

Pomešajte 100 grama muslija sa šećerom, brašnom i praškom za pecivo u činiji.

U posebnoj posudi pomešajte mleko, jabuku i tri kašike ulja, a potom prespite u suvu smesu.

Podelite podjednako smesu u kalupe.

Preostale musli pomešajte sa četiri kašike šećera dve kašike ulja i orasima i time prelijte mafine.

Pecite 25 do 30 minuta ili dok mafini ne narastu i ne porumene.

Ostavite ih da se ohlade i serviratje uz čaj ili limunadu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vaskršnji kolačići kojima niko ne bi odoleo: Recept za brzu, jednostavnu i jeftinu poslasticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti