Recept za italijansku salatu: Jednako je dobra i kao prilog i kao obrok

 
E. O.
E. O.
 
  • 0

Italijanska salata je pravi mediteranski specijalitet. Tako bogata ukusima i bojama sigurno će vam osvežiti ručak.

Ovaj recept za italijansku salatu dodaje i pastu u svoj miks, ali svako po želji može oduzimati ili dodavati sastojke. Pređimo na recept:

Sastojci za italijansku salatu:

  • 100g makarona
  • 4 kriške tost-hleba
  • parmezan
  • 10 komada čeri paradajza, isečenog na polovine ili četvrtine.
  • ajsberg salata
  • mocarela sir, isečen na kocke
  • pola glvice crvenog luka, sečen na kockice
  • 50g crnih maslina

Za dresing:

  • 2 kašike sirćeta
  • dve kašičice senfa
  • malo soli
  • čen belog luka
  • kašičica meda
  • bosiljak
  • maslinovo ulje

Priprema italijanske salate:

Skuvajte makarone i odložite po strani da se ohlade.

Za salatu pripremite dublju činiju, a za dresing manju.

Tost prepecite u rerni pet mnuta, da postane hrskav, pa ga zatim isecite na kockice.

U činiju za salatu ubacite paradajz, cepkanu salatu, mocarelu, crveni luk i masline.

U manju činiju pomešajte sirće, senf, med, so, iseckani beli luk, bosiljak i maslinovo ulje. Promešajte dok se ne sjedine svi sastojci teže strukture.

Prelijte salatu dresingom, ali postepeno, da biste bili sigurni da vam je potaman ukus.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti